Ураганният вятър, който връхлетя страната ни, стана причина за затварянето на

...
Ураганният вятър, който връхлетя страната ни, стана причина за затварянето на
Коментари Харесай

Ураганът затвори Пампорово и Банско, умоляват хората да не излизат!

Ураганният вятър, който връхлетя страната ни, стана причина за затварянето на ски курорта Банско. Информацията е обявена в формалната страница на курорта във Facebook. "18.01.2018 - Ураганен вятър! Курортът остава затворен до смяна на изискванията! ", предизвестява обявата, която е съпроводена от фотография с прогнозата за времето. Положението в курорта Пампорово не е по-различно. Заради мощните пориви ски зоната към този момент е затворена, лифтовете не работят, а съгласно данни на ски учители, вятърът на връх Снежанка е в порядъка на 70 км/ч. 
Отпада и слаломът от втория ден на конкуренциите за Купа "Пампорово ". Температурите в курорта са в порядъка на - 7 градуса, оповестява "24 Смолян ". В същото време в Смолян оповестиха бедствено състояние поради мощния вятър. В момента без ток са Турян, Станевска махала, Река, Требище, цялото Арденско корито, Момчиловци, Соколовци и Тикале. Затворени за придвижване са пътищата за Турян, Габрица и Левочево.
Община Смолян умолява жителите единствено при незабавни и неотложни потребности да излизат от домовете си. Сложна е ситуацията и в други родопски градове и села. Според синоптиците жълт код за мощен вятър е разгласен за цялата страна за 18 януари. Синоптиците предизвестяват, че на Атанасовден ще духа мощен северозападен вятър със междинна скорост от 14-19 м/с и пориви до 24 м/с.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР